Ahad, 1 November 2009

Kenduri Kahwin Zul & Shuma di SimPunk Renggam..

01/11/2009
Pada tarikh ni Apil, Mohsein, Wong, Pesot, Baji & aku plan nak pergi ke rumah Along(Zul) kat Simpunk Renggam, Johor..tak sangka betul si Along ni dah kahwin..oh,Along ni budak sama blaja ngan aku kat Poli JB..sama course Grafik tapi Class dengan Apil,Mohsein,Pesot & Wong.hari semalam Sabtu berlangsung dah di rumah pengantin perempuan(Shuma)...So Hari ni pagi-pagi lagi dalam pukul 6.30 pagi Apil sampai kat umah aku dengan Yana..aku dengan Mohsein atau Musang baru bangun..hehe..Sori Apil, kena tunggu..(padan muka!)haha... pastu isi minyak kereta..tapi si Wong ngan Pesot tak jadi pergi sebab hal masing-masing. (Apa da..).yosh! pastu kitorang pon terus je gerak gerak gerak khas!
pastu dalam kete je..baru borak2 kejap aku da tetido..hahahha..ngantuk beb!..sambil budak ni duk layan lagu Always Last, ToxicToy, Senandung Pawer Kord...aku terus je bantai nak sambung tido..x puas tido kat umah tadi..borak ngan mohsein sampai kul 4 pagi..mana tido sangat!..pastu aku sedar jer rupanya budak-budak ni berhenti jap kat RnR Pagoh..pekena Sarapan..jalan-jalan cari sarapan...lalalalalala~memang lapar pon, sepanjang perjalanan tadi usha signboard tengok banyak iklan makanan jer..mana leh tahan..
kitorang makan ni je kat RnR tu..Sheedapppaa


Sebelum nak sambung balik perjalanan layan dulu gambo se due fremm..pawwer!

Pastu sambung perjalanan sambil Apil melalak lagu Jrock!pastu kitorang plan nak kasi hadiah kat Along n Isteri..hmmm nak beli apa ye..bincang-bincang pastu beli la mende nih..siap tulis-tulis sket pastu bungkus kat situ jugak..nasib Yana ada, boleh jadi tukang bungkus!hehehe...baguih2, anak sapa la ni pandai bungkuih hadiah..


ni dekat RnR mana ntah aku lupa da nama dia..beli hadiah kat sini pastu amik gambo kunun-kunun art la..hehehe..budak paling beria sekali=Apil..Art pil a.k.a wajib tayang.
seterusnya!teruskan perjalanan...sarapan sudah,beli hadiah sudah, ambik gambar on the way pun sudah..tetiba Baji call..dia dari JB gerak dan sampai dulu kat SimPunk Renggam..lepas tol tu die tunggu situ..die berdua dengan awek dia..barulah meriah sikit ramai-ramai pergi kenduri kan..dah lama tak jumpa Baji..dulu kitorang housemate masa belajar kat Poli JB..
dah jumpa lepas tol dengan bayaran RM38.20..salam2 pastu gerak cari umah Along..nasib ingat ingat lupa arah nak pergi ke rumah Along ni..akhirnya sampai juga...

nilah gambar-gambar semasa kenduri..tengoklah the making photographer dan 3 orang director..hehehehe wajib tayang.

makan dolu!sesi menunggu pengantin tibeewah-ewahteam Tasaday

lepas dah puas sesi bergambar dalam rumah,lepas ni kitorang lepak-lepak dulu borak-borak lepas tu plan nak suruh Along bergambar kahwin outdoor pulak..
ni lah gambar nya..ada ke sapa-sapa nak rocket?hehe


lepas dah puas beraksi, bergambar, jadik kuli kameraman, orang suruhan kepala tak betul..akhirnya sesi gambar kahwin outdoor pon setel..pastu kami berborak-borak kejap..salam-salam pastu berpisah...
Apil,Mohsein,Yana & aku pon gerak balik Shah Alam...
begitulah trip aku pada hari Ahad..
pergi kenduri kahwin Along kat simpunk Renggam.

Kepada Along, Tahniah aku ucapkan,
Selamat Pengantin Baru dan Semoga Kekal ke Akhir Hayat...~~






3 ulasan:

  1. hohoho! rajin tol man! yeah! :D

    BalasPadam
  2. Aku dah x buat design..so ni jelah aku leh buat..hahahaha

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam