Isnin, 31 Mei 2010

Balik.

Skang ni asalkan aku bukak blog jer untuk buat entry baru..tak sampai 10 saat dah jadi takde mood pulak..memang aku ni kategori pemalas la..cerita tu ada, tapi nak mengarangnya jadi lemah.kesudahan nya peristiwa yang lepas-lepas terkumpul & tersimpan begitu je dalam benak.

Tapi kali ni aku teringat kat bini la pulak yang berada jauh di medan perang sana.Eh, pergi perang ke? mengombat ngan sape?pawer! pegang senapang nyorok dalam lubang tanah,mengesot, lontar atomic bomm, mayday-mayday..berlari banzai hulur pisau kontot..(imaginasi aku jer)..bukan aku ke yang di perantauan?entah. dah konfius.sape yang tinggal sapa ni?oh dia duduk di rumah jadi aku yang tinggalkan rumah.mmm..baru betul.

takdelah, ceritanya gini. aku perhatikan skang selain aktiviti sekolah, bini aku ni bila duduk rumah suka baca novel, tengok drama, layan DVD drama jepun..tido..makan kat luar..

wow! ada gaya seorang surirumah.tapi kan ni ada maksud lain sebenarnya..

aku tau apa.

1) baca novel = untuk mudah ngantuk dan tido
2) tengok drama = selain kasi ngantuk gak, nak wat borak2 ngan barisan surirumah2 yang lain.
3) layan DVD = sebab tv takde rancangan best (astro takda)
4) Tido = takde orang nak borak & bermain..(kesian)
5) Makan kat luar = peti ais takde.~malas nak masak.

ok, nanti cukup bulan bapak balik bawak peti ais ya!~

Ahad, 23 Mei 2010

lepas-lepas

dah lama aku tak up atau review movie yang aku dah tengok.
Skang ni aku taksub melayan zombie.
tambah pulak movie-movie George A. Romero,
bukan setakat tu, jap lagi aku nak sambung men game Left 4 Dead 2.
nak berentap ngan tanker, hunter, boomber...hehe..aku prefer guna kapak..best skit rasa darah terpercik di skrin monitor..nak guna chainsaw kadang-kadang je dapat..
ni semua gara-gara game plants vs zombies.
fenomena hebat kat tempat keje satu masa dulu.
staf partner sibuk bercucuk tanam nak hapuskan zombie terutama pak geli mat!

kat sini aku nak ringkaskan dengan kasi poster movie-movie yang aku layan 2-3 minggu lepas.
tak sempat nak review satu-satu.
selebihnya baek check kat http://www.imdb.com/ je kot.
gambar tu ambik kat google jer..

jom check this out!

citer ni sequel.jadi korang kena layan yang pertama dulu baru faham.
peminat Ichi The Killer mesti suka movie nih!

Scanners (1981)

filem ni memang buat aku kempunan nak kuasa macam nih!

Masa zaman videotape..tahun 80 an movie ni jadi fenomena di mana banyak videotape movie ni rosak sebab orang suke rewind scene kepala meletop nih!~

My Bloody Valentine
(2009)

citer ni memang layan!~buat orang tak nak sambut hari valentine.hehe.

Survival of the Dead
(2009)

..of the dead kembali..daripada grandfather of the zombie.
nanti aku nak buat koleksi semua movie zombie dia!

Zombieland (2009)


cerita ni aku layan masa dalam bas on the way balik dari Jerantut ke Shah Alam.
memang Gore la bas Jerantut..selamba pasang movie ni dalam bas..memang lepas ni aku nak kawan la ngan driver die..aku nak request suruh pasang movie A serbian Film pulak..
pasni aku akan suka balik naek bas!~

Rabu, 19 Mei 2010

Panas lagi!


jom lagi sekali ke hell show!
Yang terbaek dari Grido!

Isnin, 17 Mei 2010

Sekolah

Semalam Sambutan Hari Guru di sekolah Ellia.
Dia kata dia dapat Anugerah chegu paling comel..hahahha
pastu dapat banyak hadiah dari murid-murid dia.

Jeles nya aku dengar, mesti best kan sentiasa dihargai..tambah pulak dapat spesel surat dari murid tertulis "saya sayang cikgu".hmmm jangan lebih2, budak buat cara budak..hahahha nanti aku pelangkong baru tau.kahkahkah. dulu aku nak jugak jadik chegu..mak aku banyak kali suruh masuk maktab jadi cikgu. tapi ntah aku tak menjurus ke situ jugak..Biarla abang aku, adik aku yang meneruskan perjuangan tu..aku duk library sambil tengok kerenah "zombie" sudah..Kadang-kadang kena mengajar jugak zombie-zombie ni nak gunakan database dan macam-macam lagi.so, cikgu la jugak kan?tapi takdelah sampai nak nyanyi lagu cikgu di hari guru..~

Sebut pasal cikgu, teringat zaman persekolahan dulu..jom aku bawak korang flashback dengan menaiki kenderaan doraemon..masuk celah laci kat meja kerja aku ni..wossshhhh!~

kite berenti di destinasi pertama ni :

Sekolah Tadika.

Hui jauh pergi ni..start Tadika tu..tak berapa banyak yang aku ingat,tapi yang bestnya tadika ni aku teringat jer kat makanan die..mee goreng / bihun goreng kat pinggan plastik kecik dan air susu kat gelas plastik kecik..rasa paling sedapla kalau makan masa tu..belajar sikit je,banyak nyer bersukan, main itu ini...yang paling best di ajar gosok gigi..hehehe..oh, masa tuh aku ingat partner aku si kitan..rupanya dari tadika lagi aku kenal kitan ni eh..masa tuh budak ni pandai giler..aku banyak meniru die jer apa-apa..mak dia la tukang masak kat tadika..patutla kitan kerek masa tadika..lain-lain bende aku tak ingat dah..lama sangat.

Jom kita skip pergi tempat lain..

Sekolah Rendah.

Sekolah rendah best..tapi nak refresh balik ingat kenangan lama..banyak..aku cerita apa yang aku ingat je..Darjah satu sampai 2 aku ingat aku duk kelas pandai..cuma darjah tiga ada banyak lukis kartun sangat kat buku..banyak berkhayal terus aku turun kelas bawah..ke tiga bawah..tapi tak bermakna aku tak pandai..hehe..aku jadi ketua kelas..memang apa-apa dalam kelas aku le yang handle..bagi salam, tolong bawak buku cikgu..tu standard..masuk kelas tu aku jadi paling pandai woo..apa jer cikgu tanya mesti aku orang pertama angkat tangan jawab..pawer..aku ingat lagi pelajaran bahasa inggeris..Sir Naqiuddin(Bernard)suruh satu kelas buat cerita dongeng dalam bahasa Inggeris..abis sorang-sorang die suh pergi depan bercerita..sapa tak dapat kena denda..semua dak kelas melopong takut..semua terdiam tak bleh langsung cerita..hahahaha..masa turn aku..aku pun dengan konfiden nya pergi depan..kahakahakah..tajuk jer aku bagi bahasa omputih..tapi ceritanya terus dalam bahasa melayu..tapi sebabkan itu, aku sorang jer tak kena denda..lain satu kelas kena denda jalan itik kat luar kelas..hehehhe..kembang idung masa tu..aku kasi tajuk je dalam inggeris..kahkahkah...

Tahun berikutnya aku naik balik kelas atas.darjah 4.masa ni cikgu kelas aku cikgu Nan. Dia ni nampak rileks,tapi kalau kasi die hot memang bahaya, lempang la jawapannya..garang betul..tapi aku tak penrnah la kena lempang ngan die..geng aku takde wat kecoh sanagt..cume suke gelak-gelak je..cerita itu ini pastu gelak..tapi lepas je periksa tengah tahun aku turun balik kelas kedua atas..huhu..masa ni best..aku satu meja ngan geng budak kaya..Mat Rejab femes masa ni..kacau die jer die akan petik nama abang dia "ROZI"..rumah dia depan sekolah je..penah sekali tuh Rejab ni kena lempang ngan cikgu sebab nakal..apa lagi bila berita ni sampai ke telinga Rozi, abis dia mengamuk kat sekolah..bekap adik dia..Taiko betul Rozi..Rejab pun naik takhta la kereknya..siap ada pembantu lagi si Faisal..hehe..hari-hari jadi balaci Rejab..masa rehat jer mak die antar makanan ikut pagar..pastu makan mesti mewah-mewah..ramai betul budak bodek-bodek ampu si Rejab ni..nak kecek makanan..pow duit beli air kotak..

Pastu yang bestnya aktiviti nakal budak sekolah aku ni adalah kejar ayam yang berada dalam sekolah..cabut bulu!kahkahakah..memang spesel la kalau tengok ayam dalam sekolah aku ni..abis bulu takde!kejam betul budak..geng-geng aku ni plak waktu rehat suke main lumba lari..masa ni aku kawan ngan Rapi..budaknya gemuk tapi lari kuat betul..pawer!..pastu kat kelas, aku femes bab melukis..pendidikan seni memang lukisan aku bleh la champion..tapi yang bestnya ada satu hari tu kitorang disuruh lukis pemandangan, si Azmi ni bengong pergi lukis pemandangan tepi pantai pastu ada batu..kat batu tu ada kapel tengah beromen..kahkahkahkah..siap tulis F.U.C.K kat batu..dah la anto artwork kat cikgu plak,kantoi la..kahkahkah..dah kena sebat kat punggung..pastu cikgu pun eksplen kat kitorang maksud FUCK tu apa..tulis kat papan itam..KAhkahkah...memang banyak kalau nak aku ceritakan bab sekolah rendah ni..cukupla sini je dulu..cuma yang aku ingat takde satu pun aku rapat dengan cikgu masa sekolah rendah..aku cuma ingat kat kawan-kawan je..huhu
Sekolah menengah pulak jom..

Dari sekolah rendah ke menengah aku sekolah kat kampung aku je..tak ke mana..masuk tingkatan satu terus jer duk kat kelas pandai..hehe..tingkatan satu best.sebab aku ingat masa part aktiviti lakonan..Aku ngan geng aku buat la persembahan,yang bestnya cerita tu aku la directornya,siap buat skrip lagi..kasi kat budak-budak, pastu aku plak pegang watak utama..lakonla..ntah masa tuh konfiden level aku memang terbaik la..lakonan menjadi..terus jer geng kami menang dapat tempat pertama dalam aktiviti tu...pastu femes la sekejap aku dengan watak gangster yang aku bawak tuh..melekat nama "Leman" orang panggil aku..kahkahakah..siap dapat surat layang pulak tu..ada peminat dari senior..budak form 2..kahkahkah..nak jadi kakak angkat katanya..heee..aku bukan layan sangat jiwang..kat sekolah aku pemalu beb..dalam otak pikir rock-movie-kartun..kalau ada minat pompuan pun pendam jer..

Masa dari form 1 sampai form 3 aku giat main motor..motor aku Honda Fame.memang ramai anti..bunyi dia pergh siap keluar api kat ekzos..hahahaha..aku ngan Jali la satu geng..tapi sejak eksiden nagn Indera aku dah tak main motor sangat..aku tukar main Gitar.masa ni la aku kenal Ro, Man.Kat sekolah Man kelas belakang, Ro senior..aku kelas ngan Rapi, Kitan...form 2 aku ngan kitan jadi pengawas koperasi..memang tak amanah langsung!kahkahakah..form 4 dah ramai yang berpecah..kitan, Man sekolah teknik..aku ngan Rapi je menten sekolah kat kampung..masa ni la kitorang rapat ngan cikgu..siang malam ngan cikgu..sekolah tambahan..aku ngan rapi paling ok ngan Cikgu Najib..cikgu seni..kitorang la mengejakan buat Mural kat sekolah..banyakla kenangan masa ni..bab Seni memang kitorang la femes kat sekolah,menggantikan geng kembar Ali,Rahim & Hamzah..diorang dah kuar sekolah..

Ok , nak ikutkan aku memang jenis pelajar baek la kat sekolah..takde kena tampar, denda atau di benci oleh cikgu-cikgu..paling kuat pun kena ketuk kat belakang je ngan cikgu Akaun aku..itu pun sebab bising dalam kelas..tapi petandanya..lepas sekolah jer terus aku dapat tawaran kat UiTM belajar Akaun..hahahahha..cube cikgu matematik yang ketuk aku..mungkin aku dapat tawaran belajar Matematik kot..kakahkahkah...

wah ni entry terpanjang..dahla..jom kita balik..syoknya cerita bab sekolah bila bersama kawan-kawan sekolah..Seingat aku,aku tak pernah pun bagi hadiah kat cikgu sempena hari Guru, aku hanya mampu ucapkan Jutaan terima kasih yang mana jasa cikgu akan aku kenang sampai bila-bila..

Jumaat, 14 Mei 2010

Chotti.

Lama pulak aku rasa cuti.
Cuti tahunan aku pun dah tinggal bape hari jer.
Cuti Ellia lagilah langsung dah habis.
tapi takpe nanti die ada cuti sebulan, cuti-cuti sekolah yang lain lagi.
Skang aku duk melepak je kat umah kami di Jengka.
takpelah, kemas-kemas rumah..buat apa yang patut.
shopping beli barang dapur.
seronoknya ada rumah sendiri eh?
Dari hari selasa aku minta cuti pergi Kedah, pastu balik pahang hari Rabu..
penat woo..dari Kedah pergi Shah Alam, dari Shah Alam pergi Pahang..satu hari.
Drive da macam apa..langsung tak peduli pasal piala Thomas & Uber.

sepanjang perjalanan teringat cerite Dead End la pulak..
penah tengok citer tu?citer horror lama.
cerita die banyak scene perjalanan dalam kete jer..jalan2 balik2 ikut situ juga..
tak sampai-sampai ke destinasi..pastu sorang-sorang ahli keluarga dia mati..
layan gak~!Eh apahal aku terbayang citer ni plak, jap lagi tak sampai..
dah la jambatan baru Jengka tu memang dah horror & mistik macam dalam buku novel Ramlee Awang Murshid..huhu..
bek pasang bacaan-bacaan Al-Quran dalam kete..
Aman perjalanan.

hui jadi surirumah la pulak aku dua hari ni, khamis & Jumaat.
Ellia sibuk dengan persekolahan..aku layan lagi cuti hari Jumaat.
maknanya macam seminggula aku cuti..hehe
alang-alang dan sambil tu boleh skip hari untuk rasa cepat jer hari gaji bulan ni.
duk umah layan Badminton separuh akhir..tapi hampeh la..speed tak pawer lagi pemain Malaysia~!
kena tambah RAM weh!~

Hari Ahad ni kena balik ke Shah Alam naik bas..kete aku tinggal kat situ..
takkan nak bawak balik guna kete Ellia pulak.
mau patah kaki die takde transpot.
takpelah..aku kena berkorban sikit.
dah lama tak naek bas..LRT, Komuter..hmmm
Hari ni apa aku nak buat eh?
Ellia ada Perkhemahan kat sekolah & Trekking kat Gunung Senyum.
aku tak ikut,tu aktiviti sekolah dia,biar jelah..
aku tunggu dia update blog dia jelah..dan baca apa die buat hari tu..
huhu..aku balik umah mak & bapak kat Padang Piol..boleh layan bundle pasar malam kat Jerantut..carik baju Band@movie ngan Ken Ronn Man.
sambil-sambil bincang pasal show Toxictoy akan datang!
Cool gak kalau tiap minggu camni!
tapi duit pokai la weh!
hehehe..

Rabu, 12 Mei 2010

konvo

Tahniah!







Jejak # 4

Selasa.
9.00 Pagi-10.00 Pagi.
dekat Dewan Sukan UiTM.
Aku pekse.

10.20 pagi.
sharp.
keluar dewan.
pergi mana?



tuuuu dia.....5 jam Perjalanan.
akhirnya sampai.
Casa Lagenda Hotel.
Sg. Petani, Kedah..

adewh...lega dapat baring.
esok kena bangun awal..7.15 pagi.
Ellia konvo di IPSAH.

scene

Hari Isnin aku kena study lah!Esoknya nak exam!

by the way malas nak baca..


I'm looking forward for the next show!

Mak & Mama

Ini adalah story hari Ahad yang lalu.
Hari Ibu sedunia.
Dalam pukul 5 pagi lepas balik dari Gigs kat Ipoh tu..sampai umah terus aku rehat dan lelap.
Aku tak tau lah pukul berapa boleh bangun ni, ingatkan sampai rumah dalam pukul 2,3 pagi ke..tapi dah lepak lupa la pulakkan,lagi pun aku pun menumpang, tak bawak kete sendiri.ikut je lah diorang semua.

Sebenarnya hari Ahad tu aku nak jumpa family & Mak aku.Mak aku datang KL.jadi kesempatan yang ada bolehla aku hang out.lagi pun Mothers day kan?
So, inilah program aku yang menyebabkan aku nak balik awal dari Ipoh & tak leh nak join kawan-kawan lama di Ipoh tu..

Mak aku datang KL ni pasal adik aku pun masuk hospital..tapi everything dah ok dah..mujurlah aku sedar dalam pukul 12.00 tghari tu..kalau ikutkan tido sampai petang pun tak cukup, langsung tak jalan program..Aku terus Call mak dan dia ada kat Bndr Tun Razak rumah abang aku..terus aku siap2 pergi ke sana dan mengajak isteri aku..aku ke rumah Mertua dulu nak jemput Ellia..kemudian wish Happy Mothers Day to Mama.

lepas tu gerakla kami ke KL, dan jumpa Mak & family Abang Long, makan-makan..kemudian layan Drama kat TV, Mata aku masih ngantuk tapi gagahkan juga..sambil rehat-rehat kat rumah tu..kemudian Mak ajak keluar..Dipendekkan cerita kami pun keluar dan akhirnya destinasi kami ke Hospital Serdang untuk berjumpa adik aku..sampai je sana rupanya dia dah balik rumah pulak..kami pun patah balik..dan akhirnya dapat juga jumpa adik di kedai Mamak kat area rumah Abang Long..kemudian dalam 5 minit lepas tu, Abang aku Cikgu Lias pun join juga minum-minum..kami sekeluarga pun hang out borak-borak.hmmm..tetiba aku terfikir...

Aku rasa pada hari ibu, "kalau boleh kita bukan setakat mengucapkan saja "selamat hari ibu"..marilah kita pada hari tersebut jumpa ibu jika berjauhan dan meluangkan masa bersamanya..dan jadikan hari itu hari yang istimewa yang menunjukkan penghargaan kita dan komitmen kita kepada ibu"..

Macam situasi aku ni,aku sekarang dah ada dua "ibu".hehe..jadinya aku dah plan sebelah siangnya untuk mak dan sebelah malam untuk Mama..Jadi malamnya lepas dah ucapkan selamat tinggal dan jaga diri pada mak, aku & isteri pun nak pulang untuk jumpa mama..sambil makan-makan..tapi tak plan untuk makan di luar pun..cukuplah kat rumah jer..jadi kami pun beli bungkus satey kajang kat R&R Awan Besar..beratur punya panjang tapi apa ada hal,..janji enjoy makan satey malam tu.yeah!..

Demikianlah ye cerita aku menyambut hari Ibu dengan Mak & Mama..Mungkin aku takde hadiah tapi cukupla aku dapat bersama mereka.Aku harap mereka gembira.

Isnin, 10 Mei 2010

Ipoh City Attack!

Nak start dari mana ni?
Gambar takde lagi nak cerita.
Apapun struck a nerve di Ipoh tetap menten best.
crowd ramai ke tak tu belakang kira jelah.
walaupun tahu ada yang mengalami kerugian.
yang pasti jangan putus asa mesti jadi lagi lain kali kat Ipoh!

Jumaat malam tu kami bertolak.
kami gerak bersama-sama dalam 3 bijik kete.
Ada band GGK, Amert (SnB) Nizang (DumDumTak) & Toxictoy.
Tapi sebelum gerak Toxictoy sempat dulu jamming kat studio Andax.
pastu kul 11 lebih mmm kira pukul 12 mlm la baru gerak..dari Kelana Jaya.

Dalam Perjalanan tu ada la berenti di R&R..rehat2..borak2..sementara menunggu kontinjen yang ketinggalan..hehe..pastu teruskan perjalanan lagi,aku dah lelap dah dalam kete masa ni.
aku memang ngantuk dah..ingat nak tido je dalam kete..yelah siang nya kerja..badan tak penat tapi mengantuk lah...tapi tak best la pulakkan duk sorang2..layan la minum2, sembang2 di perhentian yang kedua..

Akhirnya dalam pukul 2 lebih tak silap..ke pukul 3 pagi..sampai la kat Kampung Tersusun..Perak.Tengok rumah besar..oh rumah Tadika rupanya..Syamil (Brayok) Mengajar Tadika eh?cool..!.

Alhamdulillah, lega dah sampai..masuk je rumah tu.hui dah ramai da rupanya dalam tu..terus jer aku cari port sesuai nak landing..yah!sedap sikit dapat baring..terlentang la aku sebelah Chaki (GGK)..terus shutdown..pastu rasa macam mimpi2 berada dekat planet maner ntah..siling tadika ni pun cool! ada bintang2..pastu ada dengar2 bunyi lagu punk pulak..alarm HP kot.huhu..sedar2 jer pagi tuh alamak!aku kat mana ni?kenapa ada baby dan sepasang suami isteri?oh...haha..masih lagi kat rumah tu..sebab budak2 masih berlonggok-longgok tido..rupanya tadi tu vocalis sleepy Jeremy eh?ngan family dia..oh...cool!..

agak2 blur masa tuh budak2 lain pun ada yang dah mandi, siap2..nak pulak dapat bekalan makanan dari Syamil (Brayok),Hui..memang thanks a lot la..masing2 pun bersiap dan aku memang dah agak dah,Man (Toxictoy) mesti antara ter last la bangun tido..itu dah biasa bagi sape yang mengenali Man ni..tapi boleh tahan gak la vocalis GGK pun bolehla kasi fight sama Man tu..dan juara pulak tuh bangun paling lambat..Agak-agak dah bangun semua kitorang pun layan melantak la apa lagi..menu nasi lemak papadom sama teh o ais..pawer!

pas makan pergh boleh plak kan layan movie JackAss..kena pulak part muntah2 haram jadah..aku malas nak tengok..nasib Syamil dah sound awal dah..haha..ok pastu kemas-kemas barang semua berkumpul dan bertolak ke studio..kat area Ampang, Ipoh.

Aku skip jelah ..Gig start dalam pukul 3 lebih..Amert jadi MC..gerek!sound setting boleh la..ala-ala mini gigs kan..ok je..crowd Ipoh pun takde la ramai..tapi ok la dari takde langsung.Nizang pun dah open table jual stuff+zine.tengok-tengok list Toxictoy band kedua last..huhu..Brayok band last..(mestila Power!)tapi apsal tulis anjing?haha..semua band memang hebat beraksi!..memang layan..Perek kasi Gerek..kiut yang cool!ala-ala BBQ Chicken eh?pawwer!Sg.Petani mari!..GGK pawer..clean sound!havoc!pandai pikat crowd.Johnny not gangster pawer!gitar lawo eh?hehe.Soul Savior kemas!crowd sing a long!layan..band Punk Ipoh pun layan!bad smell pandai interaksi dengan crowd!cool!.sleepy Jeremy..aku suka!.ok overall memang best!Brayok otai..mestila best dan memikat crowd!barai ke tak tu tak kisah..apa pun jalan jer..Toxictoy pun barai terbabor.

habis jer gigs..walaupun lunyai kitorang lepak lagi..mesra-mesra.sembang2..kat tempat makan sekitar Ipoh..bergambar-bergambar, pastu gerak balik ke KL..aku takleh lama.Hari Ahad ada program..show kat Ipoh masih segar dalam ingatan aku..layanan, jumpa kawan..ok memang penat yang berbaloi.

Khamis, 6 Mei 2010

Repeat

Dah lama betul Toxictoy tak jamming. sebulan lebih aku rasa. padanlah main semalam terbabor kata Man..ha yelah terbabor, baru sekali jamm.

Sebelum tu pergh bukan main lama aku tunggu kat studio. Janji Jamm pukul 10..hambik pukul 11.30 baru Man ngan Namo bertandang ke studio, Jalan jem kaw kaw kat Federal kata diorang.
Nasib la kitan ada jugak buat meneman sambil main tiup-tiup trombone..kahkahkah tak berjaya-berjaya nak tiup..bukan senang nak tiup trombone kalau tak biasa..takpe..aku ambik gambo kitan kunun bergaya dan terror giler la main..

sian pulak kat Band GGk.kena turut sama menunggu turn kitorang.patut kasi diorang jamm dulu.
sekali datang je Man Ngan Namo terus je kami jamming..main je lagu first dah rasa kekok.haih, sumbang benor!.terbabor!
lama-lama baru nak ok ..tapi diorang tak puas ati sound gitar aku..

Jadi sebab tak puas ati tu, Man ajak lagi Repeat jamming malam ni...ha..bukan main series lagi band ni, nak tight kan permainan.demi untuk show di Ipoh..

Tapi yang tak syok nya aku ler, balik jer rumah dah pukul 2 lebih, pastu langsung mata tak mau pejam dah sampai pagi.giler rasa.memang celik je mata aku.aku rasa otak jadi aktif plak.memikir bende macam-macam.tetibe ada idea nak kasi lelap mata, aku bacala buku tebal kuning tu untuk nak exam jabatan 11/5 ni..kunun nak bagi ngantuk, tapi tambah celik pulak mata aku lagi.Aduh!

Pagi ni memang lemau abis!Rabak mata siot.aku tak tido sepanjang hari semalam..pagi ni sampai ofis aku dah plan..aku tau si keding akan suruh aku buat kerje yang melecehkan..pukul 10 aku nak balik rumah..nak rehat.Petangla sambung balik keje.kasi caj balik.sebab malam ni nak repeat jamming! (pokai beb duit)

Rabu, 5 Mei 2010

What?

lagi dua hari nak ke Ipoh.
kerja 8-5. tapi balik rumah pukul 7 lebih.
semalam pegang gitar pun dalam 20 minit je.
tu je la sesi latihan. pastu ingat nak tido dulu kejap.
ngantuk siot.

pergh..terus sampai pagi..

hari ni.
macam biasa.
tapi, On jer PC,
Aik!? blog aku dah kena Blok!
siap dah kena Quota..50minit sehari untuk blog.
satu sesi 10 minit jer boleh surf.
chelaka.com betul!

mesti blogger2 lain kat UiTM pun hangin ni.
walaupun aku tetap boleh buka guna proxy tapi aku tetap tak puas ati!.
wtf?

Excited!

Maka malam-malam bermulala latihan demi latihan untuk memantapkan lagi permainan senapang aku! ..fuh banyak makna ni.

cover songs :

1. Hi-standard - Nothing
2. Hi-standard - Maximum Overdrive
3. SecondShot - Today
4. Sorry For A Frog - Never Give Up

fuh! excited..

ps: mana Northern19 -Smile for peace? (enjoy rock and roll smile for peace! alright!~)

Selasa, 4 Mei 2010

shows!


ToxicToy akan ganti Stick No Bill

Blur.

Seperti entry di bawah ni..aku memang seorang yang blur.pelupa.gemuruh.jangan banyak cakap dengan aku kerana aku akan melayang entah kemana sementara anda akan hanya bebel sorang-sorang.

Hari ini sepatutnya Bos suruh aku kerja pagi, tetapi aku sangatla lupa (tapi konfius sebenarnya) ,aku pun masuk kerja petang..menggantikan partner aku yang tengah kursus..Sepatutnya aku la yang patut ganti partner aku ni,tapi apa hal pulak orang lain yang nak kena ganti..pastu masuk kerja dah kena bebel.hehehe...maklumla aku yang lupa..tapi secara logiknya memang aku suke pun kerja malam..biarlah bos nak membebel, aku melawan cakap dia dan aku punya sukalah..janji aku kerja..dan benefitnya dapat kat senior staf lah..ramai yang kerja malam jadi senang diorang nak "lesap"..bagi aku library dah macam rumah aku no.3 hehehe (sebab aku ada 2 rumah!) jadi aku memang suke pergi kerja..(sebenarnya sebab internetnya jer!)

tengok "zombie-zombie" berkeliaran dengan macam-macam gaya pun boleh gak mengisi kebosanan aku hari-hari..hmmm harini aku tak sempat sangat nak download movie banyak-banyak sebab aku ada meeting KIK pukul 3 petang sampai pukul 5.tu pun aku blah awal sebab buat alasan kerja malam..tugas aku kalini bikin logo aje..diorang pun ok dan pilih logo ni..

Ok sempena dah masuk bulan May, kali ni apa agenda bulan ni? banyak projek tak?minggu depan dah normal balik, takde syif sebab cuti sem.masa tu banyak la PTAR buat program..
Bos aku suruh buat poster untuk kempen menderma "1 Staf 1 Buku".ok seattle.. aku buat simple je.

kat sini aku nak list kan agenda bulan May :

4/5 : KIK meeting

8/5 : Kemungkinan Toxictoy ganti Stick No Bill Main Kat Ipoh.

11/5 : Exam Jabatan (repeat paper 1) , petang tu kena pergi Kedah

12/5 - 13/5 : Konvokesyen Ellia dekat IPSAH, Sg Petani, Kedah

22/5 : Toxictoy main kat Melaka.

Harap aku tak blur dah dengan ada list-list ni!..

Ramones - I Got A Lot To Say



I got a lot to say...
I can't remember now!!

Isnin, 3 Mei 2010

Ahad, 2 Mei 2010

Penat.

Aku hampir blur nak cerita untuk kali ni..sebab aku kepenatan..Semalam nak berhibur punya pasal kan..pergi ke KL melepak dengan nama kat Capsquare..layan KL Design Weeks..layan Arty Party..tapi tu aku ceritakan kemudianlah.

Hari Ahad selepas cuti hari bekerja, aku dah kena kerja..pagi-pagi dah buka library..mata kuyu jer tapi selepas buka pc jadi ok pulak..pelik..bukan apa..sebabnya pagi tuh aku try download movie kan macam biasa..huh!lajunya..satu movie aku dapat dalam tak sampai 10 minit..cayalah..tu yang celik mata..dan tak lain mestilah cerita horror yang aku sedut! DEAD END!..THREE..SCANNERS..tapi tu nanti kelak la aku review kan..

Sebabnya aku teringat kata-kata Apil kat aku..

" Man, Aku nak copy movie-movie kau..nanti aku datang kat umah kau, aku bawak hardisk aku."

aku cakapla..

" ha datangla..tapi movie aku ni semua cerita belah kepala orang takde kesian punya! hahahaha"

Apil terus aje seloroh.

"ahh..ko ni aku taknak ah cerita-cerita camtu! apsal ko nih suke tengok cerita camtu?! ko jangan Man, nanti terpengaruh..ko termimpi pastu bangun pergi bunuh orang!..hehehe"


dalam hati aku "uih boleh tahan imaginasi Apil!" aku jawab je.

" Ala..ko ni aku tengok biasa jer..aku nak cari lagi adegan-adegan yang lebih kejam dari apa yang aku tengok..potong-potong kepala ni cam dah bosan la!hehehe..."

" ko nih, aku tengok tuh sebagai sesuatu yang art je..Horror art! eh grunge Art..kan dulu aku suke edit bende2 camtuh!" "hahahaha"

"ni semua start dari orgish.com la nih!" tambah lagi.

Apil tetap tak puas ati.

"takde-takde..aku tengok mesti ada movie-movie ko yang biasa-biasa..yang lain..yang lagi Art dari tu..yang budget mahal-mahal..hehehe..nanti aku datang!"

"ye.ye..ada.."

hahaha aku gelak aje..padahal memang totally movie aku mesti ada KILL punya..hahahha..

hal kat atas ni terus buat aku teringat kan movie ni..

Evil ED (1995) (Anders Jacobsson)

cerita ni pasal Edward bekerja sebagai penyunting filem dalam Loose Limbs..die lama-lama jadi gile lepas banyak sangat tengok adegan Gore @ kejam yang jahanam-jahanam..sampai benak kepala otak dia..langsung terus praktikkan kat Bos..(bunuh la). mayat bos die dikerat-kerat..pastu satu persatu orang yang datang kat die akan die bunuh..kewl~!..pawer woo mamat Ed ni, macam kena rasuk la sebenarnya..style..kena tembak pun steady..sampailah last die kena tembak tang kepala berkecai bersepai kepala otak die..hehehehe. spoil.ahaks~!