Jumaat, 17 Disember 2010

Dendam

Keseronokan jelas terpapar di wajah Asmadi.Seorang pemuda kaya.riang tawa manusia di sekelilingnya menggamit suasana meriah..diiringi tepukan dan nyanyian harijadi..di hadapan laman rumah Asmadi sememangnya sudah dipenuhi sekumpulan manusia yang memakai pakaian mahal-mahal dan berjenama..Asmadi meniup lilin di kek..senyuman demi senyuman dilemparkan dan muzik pun bergema..


Di satu tempat yang lain pula..terbujur susuk tubuh manusia bersama motosikal yang dari tadi memerhatikan suasana kemeriahan di rumah Asmadi.riak wajah yang suram dan penuh kemarahan semakin memuncak di dalam dirinya..Azhar,seorang pemuda yang lasak.ibu jari kanan Azhar menekan butang starter motosikalnya..kekecohan bakal menyusul sekejap lagi!Azhar menunggang laju motosikalnya..dibawa laju ke arah rumah Asmadi..memasuki ruang legar laman rumahnya..semua orang terkejut!apatah lagi menyaksikan aksi Azhar menghunus senapang!sambil menunggang motosikal dengan sebelah tangan,Azhar mula menembak mangsa pertamanya! seorang anak kecil yang dari tadi menangis..Tepat di kepala!terburai otak dan serpihannya mengenai muka ibu mangsa..


"Arghhhhh!!!!"...jeritan menggamat suasana..bertempiaran manusia lari..Azhar semakin gila..dan menunggang motosikal ke arah pintu rumah Asmadi..lalu terjun dari motosikal seperti lagak di dalam filem aksi.Motosikalnya merumpuh pintu rumah Asmadi..setelah itu Azhar membuta tuli menembak setiap orang yang berada di situ..yang mana tak sempat melarikan diri habis menjadi mangsa..ada yang ditembak di kepala, badan, tangan, punggung, dan jari..bertaburan cebisan daging di atas tanah..darah memancut keluar dari setiap anggota badan mangsa..yang tinggal bernyawa adalah satu-satunya sasaran utama Azhar! ya, dengan terketar-ketar Asmadi mengangkat tangannya meminta belas kasihan agar tak ditembak oleh Azhar..


Sambil berjalan ke arah Asmadi dengan mengacukan senapangnya, Azhar kelihatan puas dan geram melihat Asmadi. Dijeritnya perkataan "Mati kau!" kepada Asmadi..lalu memukul kepala Asmadi dengan senapangnya..terduduk Asmadi dan berdarah kepalanya..kelihatan di satu sudut meja terdapat banyak hadiah harijadi Asmadi..Azhar menuju ke arah longgokan hadiah itu dan membuka satu hadiah "istimewa". Rupanya hadiah itu adalah milik Azhar yang sengaja diberikan kepada Asmadi kerana didalamnya terdapat sebotol Asid!..


Azhar hanya senyum kepada Asmadi dan mencurahkan asid ke muka Asmadi lalu ketawa sepuas hatinya..meronta-rontalah Asmadi kesakitan setelah dicurah asid ke mukanya..berguling-guling di tanah sambil menekup muka dengan tangannya..jeritan yang amat dasyat kedengaran dari suara kesakitan Asmadi..seiring dengan hilai tawa Azhar..


keriuhan di luar rumah Asmadi itu baru disedari oleh bapanya yang berada di dalam rumah..terkejut dengan bunyi tembakan dan rempuhan motosikal di pintu rumahnya.Bapanya sudah syak ada musibah yang bakal berlaku.lalu, segera mengambil pistol yang berada di biliknya..sambil berlari menuju ke luar rumah..bapanya menjadi kaku seketika tatkala melihat mayat bergelimpangan di laman rumahnya dan terdapat dua manusia sahaja yang masih bernyawa di situ..bapa Asmadi sudah dapat memastikan siapa punya angkara lalu membidik pistolnya ke arah Azhar..


dush!!dush!!dush!!tepat mengenai kepala, badan, dan leher Azhar..lalu Azhar terus rebah..dengan keadaan mata yang terbeliak, mulut terbuka, darah memancul keluar dari tubuh kakunya..


Tiada ulasan:

Catat Ulasan